Blog

 

Dit is een verhaal uit mijn begintijd. Ik had toen nog geen eigen uitlaatdienst, maar viel af en toe een weekje in als Evelien van de RoedeL op vakantie ging.

Dat was altijd behoorlijk stressen voor mij. Waar woonde welke hond ook weer en zou ik wel de goede hond weer op het juiste adres terugbrengen? Afijn, ik had hier tijdens die dagen vaak slapeloze nachten over en ik viel rustig twee kilo in een week af. (Wie wil er nog kilo’s kwijt?  Val eens een week in bij een Uitlaatservice)!

Die ochtend bracht ik Job terug van de ochtendwandeling en omdat hij heel erg vies was ging ik via de garagedeur naar binnen om hem daar af te drogen. Ik liet de sleutels in het slot zitten en de deur op een kier. De tussendeur van de gang naar de garage stond ook open en waarschijnlijk stond er boven een raam open. Terwijl ik Job aan het afdrogen was, waaide door de tocht ineens de garagedeur met een klap dicht. Ik raakte niet meteen in paniek, totdat bleek dat het slot van de garagedeur niet open kon van de binnenkant. Geen nood was mijn eerste gedachte, ik ga gewoon door de voordeur weer naar buiten. Helaas, door mijn eigen ijverigheid van die ochtend (ik had de voordeur op slot gedraaid) kon ik er ook via die deur niet uit. Misschien via de achterdeur? Maar nee, de schuifpui was hermetisch gesloten en een sleutel kon ik nergens ontdekken.

Wat nu? Ik belde Evelien, die  in Duitsland was en vroeg om raad. Natuurlijk begreep ze niet hoe ik zo iets voor elkaar had kunnen krijgen, maar ze belde snel de eigenaar. Die belde daarop zijn vader, die in de buurt woonde en zo werd ik enige tijd later bevrijd. 

1. jul, 2013