Blog

Ook dit is een belevenis uit mijn tijd bij de RoedeL. Het was de week van Kerstmis en omdat Katja vrij was hadden Evelien en ik het razend druk.

Ik was inmiddels honden aan het terugbrengen toen ik een paniektelefoontje kreeg van Evelien.

Ze had twee bruine labradors verwisseld en of ik, als ik klaar was met mijn ronde, ze weer “even” om kon wisselen.

Jelle en Ben leken eigenlijk niet echt op elkaar, maar ja, je stopt ze samen in één hok en als je dan bij het huis van Ben komt en Jelle springt spontaan uit de auto, dan breng je die dus naar binnen.

Aangekomen bij het huis van Jelle constateerde Evelien dat Ben in de auto zat. Het kon niet anders dan dat ze Jelle per ongeluk in het huis van Ben gebracht was.

Het grappige was, dat de moeder van de eigenaresse van Ben thuis was.

Ook zij had niet gezien dat het een andere bruine labrador was. Wel vond ze dat “Ben”zo onrustig was. Hij liep maar constant rondjes in huis en hij piepte de hele tijd.

Toen ik Ben thuis bracht en Jelle weer meenam werd alles duidelijk en hebben we er hartelijk om gelachen.

Zo’n soortgelijke situatie maakten we mee toen Evelien op vakantie was en onze vaste invalkracht Suus kwam helpen. Yvon was toen net begonnen bij de RoedeL en zij en Suus waren op het veld. (De RoedeL heeft sinds een aantal jaar een veld waar ze de honden op uitlaten). Allebei hadden ze een zwart labradorteefje bij zich. Om ze uit elkaar te houden bedacht Suus dat ze haar teefje een extra lintje aan de halsband zou binden. Goed idee, ware het niet dat het lintje niet bleef zitten en ze na een uur met twee zwarte labradors zaten en ze geen van beiden meer wisten wie nu wie was.

Ze maken een keuze, maar helaas, dit blijkt niet de goede te zijn. Na een paar uur komt de eigenaresse van 1 van de honden thuis en ziet direct dat dit haar hond niet is. Ze belt enigszins geïrriteerd op en natuurlijk worden de honden zo snel mogelijk omgewisseld. De andere eigenaar was nog niet thuis en had dus niets van dit voorval gemerkt.

Eigenaren met labradors, als u ooit denkt, wat doet mijn hond raar……

1. jul, 2013